Chłodnik buraczkowy WINIARY – To szybki i niedrogi sposób na przygotowanie delikatnej i orzeźwiającej zupy na zimno. Już nie musisz obierać i długo gotować buraków, aby uzyskać wyjątkowy smak!
Chłodnik czosnkowo – koperkowy WINIARY – Idealna propozycja na gorące dni – pożywny i jednocześnie orzeźwiający. Przygotujesz ją w prosty sposób z użyciem świeżych składników, które masz w kuchni.
Chłodnik ogórkowy WINIARY – Doskonale dobrane zioła i przyprawy i inne składniki nadają zupie niepowtarzalny smak, a pyszna jogurtowa baza ze świeżymi warzywami sprawia, że posiłek jest delikatny.
Sugerowana cena detaliczna produktów: ok. 1,79 zł.
W ciepłe, letnie dni rezygnujemy z sycących, gorących posiłków na rzecz lżejszych, orzeźwiających potraw. Idealnie w taką pogodę sprawdzają się zwłaszcza zupy na zimno. Odpowiednie dobranie ziół i przypraw, tak by nasza zupa zawsze smakowała wyśmienicie wcale nie jest jednak takie proste. Z pomocą przychodzi marka WINIARY ponownie oferując Chłodniki w trzech wyjątkowych smakach - buraczkowym, czosnkowo – koperkowym oraz ogórkowym. Dzięki nim przyrządzimy pyszny, orzeźwiający posiłek na każdą okazję. Możemy podać go na obiad bliskim, ale także wziąć go ze sobą na lunch do pracy. Jego przygotowanie zajmie tylko parę chwil – wystarczy zalać zawartość torebki wrzącą wodą, wymieszać a następnie ostudzić, dodać np. schłodzony jogurt naturalny, świeże warzywa czy zioła. Standardowy przepis możemy wzbogacić także ulubionymi dodatkami – zainspiruj się naszymi pomysłami i stwórz swoją wersję ulubionego chłodnika!
Nie jest powiedziane, że chłodnik ogórkowy powinien być podawany tylko z jogurtem naturalnym, koperkiem i czosnkiem. Znamy równie ciekawy przepis na chłodnik ogórkowy z awokado, rzodkiewką i fetą! Smakuje wybornie dzięki połączeniu świeżych ogórków i pysznego awokado! Do jego przygotowania potrzebne nam będą: Chłodnik ogórkowy WINIARY, 500ml jogurtu naturalnego, 100g sera feta, 150g ogórka zielonego, 1 awokado, 6 rzodkiewek, sok z cytryny. Chłodnik ogórkowy WINIARY zalewamy 300ml wrzącej wody, mieszamy i studzimy do temperatury pokojowej. Ser feta i obranego ogórka kroimy w kostkę. Awokado obieramy, kroimy na cząstki i skrapiamy sokiem z cytryny. Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w paseczki. Do ostudzonej zupy dodajemy 500 ml jogurtu, pokrojonego ogórka i rzodkiewki. Całość dobrze mieszamy. Wkładamy do lodówki na godzinę. Chłodnik podajemy z cząstkami awokado i kostkami sera feta. Pycha!
Wielbiciele orientalnych smaków koniecznie powinni spróbować chłodnika z paluszkami surimi. Do przygotowania tej nietypowej potrawy będziemy potrzebować: Chłodnik buraczkowy WINIARY, 500ml jogurtu naturalnego, 3 jajka, 150g ogórka zielonego, 100g paluszków surimi, łyżkę posiekanego koperku. Przygotowania zaczynamy od rozprowadzenia zawartości opakowania Chłodnika buraczkowego WINIARY w 300ml wrzącej wody, po czym studzimy go do temperatury pokojowej. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na ćwiartki. Ogórek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paluszki surimii kroimy w długie paseczki. Do ostudzonej zupy dodajemy 500ml jogurtu, ogórek i koperek. Całość dobrze mieszamy. Wkładamy do lodówki na godzinę. Podajemy z ćwiartkami jajek i paseczkami surimi. Przed podaniem chłodnika buraczkowego możemy posypać go dla dekoracji – i dla smaku – świeżo posiekanym koperkiem. Gotowe!
Doskonałą alternatywą dla słodkich jogurtów będzie natomiast ziołowy chłodnik do picia. Jest to idealna propozycja dla tych, którzy szukają pomysłu na delikatny i szybki posiłek, który możemy zabrać ze sobą na przykład na lunch do pracy. Do jego przygotowania potrzebujemy: Chłodnik czosnkowo – koperkowy WINIARY, 400g kefiru, 1 pęczek koperku, 1 pęczek szczypiorku, 300ml wrzącej wody, dodatkowo młode ziemniaki i 4 jajka. Zawartość Chłodnika czosnkowo – koperkowego WINIARY zalewamy 300ml wrzącej wody. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ziemniaki gotujemy i odcedzamy. Jajka delikatnie wbijamy na patelnię i smażymy z odrobiną oleju roślinnego. Gotowe jajka i ziemniaki posypujemy koperkiem i szczypiorkiem. Wystudzony chłodnik mieszamy z chłodnym, gęstym kefirem. Przelewamy do szklanek i obficie posypujemy ziołami. Podajemy z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami. Smacznego!
Po więcej pomysłów na pyszne zupy idealne na letnie, ciepłe dni zapraszamy na www.winiary.pl.
##
WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują współczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić posiłek. Na stronie www.winiary.pl panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy dzień. Produkty marki WINIARY rokrocznie zdobywają liczne nagrody przyznawane przez konsumentów i detalistów. W 2011, 2012 oraz 2015 roku redakcja „Rzeczpospolitej” przyznała marce WINIARY prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku.
All rights reserved 2013 - 2024; Deweloper Ads-Center.NET